Iskalnik po produktih

 
 
 
 
 
 

Brezplačna poštnina na vsa naročila.

 
 
 

UF PRO® MONSOON RAIN SHIRT

Ultimativna zaščita pred vremenom pod tvojim neprebojnim jopičem. »več info

UF PRO® MONSOON RAIN SHIRT

Ultimativna zaščita pred vremenom pod tvojim neprebojnim jopičem. »več info

Tehnologije:

 • Inteligentni 3-D vložek v ramenskem predelu, ki preprečuje odvod toplote in prerazporeja težo.

  Kaj je UF PRO® air/pac® vložek?

  UF PRO® air/pac® je inteligentni 3-D vložek, s približno 8 mm debelo zračno blazino, ki omogoča dihanje in hkrati preprečuje odvod toplote iz oblačilnega sistema navzven. Vložki so lahki, fleksibilni in skoraj neopazni za opazovalce. Pri nošenju nahrbtnika ali neprebojnega jopiča, omogoča UF PRO® air/pac® vložek distribucijo teže in dodatno cirkulacijo zraka v predelu naramnic nahrbtnika.

   

   

   

  Zakaj smo razvili UF PRO® air/pac® vložek?

  Termalni ali hladni most je pojav, ki omogoča prevod toplote iz toplega v mrzlo okolje, vsakič ko je penetrirana izolacijska plast. Še posebej se ta pojav poraja pri oblačilnih sistemih, kjer manjka dodatna plast zraka. Posebej v predelu ramen vodi ta pojav v neprijeten hladen in vlažen občutek, vsakič ko je oblačilo izpostavljeno dežju ali hladnemu vremenu skozi daljše časovno obdobje.

   

  Da bi se izognili izgubi toplote v teh predelih in izboljšali udobje nošenja oblačilnih sistemov, smo naše najnovejše dežne in vetrne jakne opremili z UF PRO® air/pac® vložki, ki jih je možno vstaviti v kritične predele oblačilnih sistemov.

 • Poseben integriran sistem v kapuci, ki omogoča neomejen pregled in udobje v slabih vremenskih razmerah.

  Kaj je UF PRO® Hood/Harness?

  UF PRO® Hood/Harness je naš najnovejši izum, ki bazira na integriranem sistemu opore, ki med nošenjem povezuje glavo in kapuco, ter tako omogoča udobno in nemoteno nošenje. Dodatni gibljivi del v zadnjem predelu kapuce omogoča nemoteno gibanje, ne da bi bilo potrebno zato dodatno povečati prostornino kapuce.

   

   

  Zakaj smo razvili UF PRO® Hood/Harness?

  Problem navadnih kapuc je, da ne omogočajo popolne vidljivosti. Kapuca se ne premika z gibi glave in ko je določen kot dosežen, kapuca omejuje pogled. Ta problem se da rešiti z zategovanjem kapuce k glavi, vendar to vodi v slabo prezračevanje glave in neizmernem hrupu, ki ga povzroči drgnjenje kapuce ob glavo.

   A traditional hood without harness resulting in a limited field of view

   

   

  Kako deluje UF PRO® Hood/Harness kapuca?

  Zaradi integriranega Hood/Harness sistema, sledi kapuca vsakemu gibu glave, omogoča popolno vidljivost in ker kapuce ni potrebno zategovati, omogoča le-ta stalno cirkulacijo zraka.

   

 • Kombiniranje različnih tkanin z dopolnjujočimi se lastnostmi za optimizacijo oblačil.

  Zakaj uporabljamo UF PRO® Hybrid/Design?

  Po navadi so oblačila narejene iz ene osnovne tkanine, ki posledično določa glavne lastnosti oblačila. Vendar za nas uporaba samo ene tkanina ni zadostna, saj v mnogih primerov to pomeni le kompromis. Po navadi, le ena tkanina ne more zadovoljiti vseh tehničnih in fizioloških potreb človeškega telesa v gibanju.

  Zato smo prešli iz uporabljanja samo ene osnovne tkanine v bolj zahtevno tehnologijo, ki jo mi imenujemo UF PRO® Hybrid/Design. Tako združujemo različne lastnosti materialov in jih uporabljamo v tistih predelih oblačil, kjer je določena lastnost potrebna.

   

  Kako deluje UF PRO® Hybrid/Design?

  V predelih kjer je potrebna dodatna elastičnost, uporabljamo v večini primerov elastični material švicarskega premium proizvajalca Schoeller®. V predelih kjer je potrebna bolj trda podlaga, kot npr. pri žepih in ščitnikih, uporabljamo materiale, ki niso raztegljivi. V predelih kjer moramo omogočiti dihanje, uporabljamo samo izjemno lahke in paro- prepustne materiale. Povsod kjer je potrebna trajnost, uporabljamo samo robustne in obrabo odporne materiale.

  Tako lahko zagotovimo, da vsa naša UF PRO® oblačila posedujejo izjemne lastnosti, ki se od njih pričakujejo.

 • Sestoji iz 100% vodotesne in zračna tkanine.
 • Popolna zaščita pred vetrom z maksimalno zračnostjo.
 
Kroj artikla: Standardni

Ta artikel ima standarden kroj. Če si med velikostmi, izberi manjšo velikost za bolj oprijeti kroj in večjo za ohlapnejši kroj.

Cena: 460,00 €

 
Trenutno ni na zalogi.
Če želiš biti obveščen čim bo velikostna številka ponovno na zalogi, klikni želeno velikost in spodaj vnesi svoj e-mail.
 

OPIS

NAREJENA Z NEPREBOJNIM JOPIČEM V MISLIH.

Monsoon Rain Shirt jakna je specifično izdelana za nošenje pod neprebojnim jopičem ali kakšno drugo opremo. Jakno smo oblikovali iz posebne mešanice materialov, ki jo naredijo tanko, paraprepustno ter lahko, hkrati pa dovolj robustno v predelih, kjer ni prekrita z jopičem.

Prostorni žepi na zgornjem in spodnjem delu rokavov so seveda kompatibilni z uporabo jopiča.

POSEBEN MIX LAMINATOV.

Monsoon Rain Shirt jakna je oblikovana tako, da ti nudi zanesljivo vremensko zaščito, tudi v največjih nalivih. Dodatno smo želeli oblikovati jakno, ki ne bo zasedla preveč prostora v tvojem nahrbtniku, hkrati pa bo izjemno trpežna. Zato smo uporabili dva različna laminata.

Predeli, ki so izpostavljeni dodatnemu drgnjenju, kot npr. ramena, spodnji hrbtni del in rokavi, so narejeni iz robustnega 3-slojnega laminata. Preostali del jakne je narejen iz izjemno lahkega in paraprepustnega 2.5-slojnega laminata.

Oba laminata imata za osnovo parapropustno in izjemno zanesljivo vodotesno membrano.

 

ŽEPNA KONFIGURACIJA.

Dva žepa na spodnjem in dva na zgornjem delu rok ponujajo dovolj prostora za tvojo najpomembnejšo opremo, ki jo želiš imeti vedno na dosegu. Če imaš za odpiranje žepa na nadlakti prosto samo eno roko, preprosto z zobmi zagrabi trak in s potrebno silo odpri zadrgo.

Za udobnejše nošenje in zaradi manjše možnosti poškodb, ki jih lahko povzročijo  fragmentirani delci pod neprebojnim jopičem, smo v predelu torza odstranili vse zadrge.

UDOBJE NA DOLGI ROK.

Si že kdaj stal več ur na mrzlem dežju in občutil tisti neprijetni občutek vlage na ramenih? V večini primerov tvoja jakna ni prepuščala vode, vendar pa si občutil tako imenovani občutek »toplotnega mostu«. Občutek se pojavi, ko je med tvojo kožo in zunanjim zrakom zelo malo izolacije, pri tem pa se občutek hladu z dežja prenese na tvojo kožo.


UF PRO® air/pac® vložki z 8 mm debelo izolacijo zagotavljajo potrebno zračno pregrado in preprečujejo pretok hladnega zraka. Zaradi svoje penaste zgradbe air/pac® vložki prav tako razporejajo težo nahrbtnikov ali neprebojnih jopičev.
Ker so izjemno lahki in anatomsko oblikovani, jih ne boš niti opazil.

NOVA GENERACIJA KAPUC.

Ko se boš enkrat navadil na izjemen Hood/Harness® sistem, ne boš nikoli več želel nositi navadnih kapuc.

Sistem moraš ob prvem nošenju samo prilagoditi velikosti tvoje glave, nato pa bo brezhibno sledil gibanju tvojega vratu in ti omogočil neomejen pogled v vseh vremenskih razmerah.

Ker kapuce med nošenjem ni treba zategniti z vrvico, se ohrani prostor med glavo in laminatom, zaradi česar se ohrani kroženje zraka v kapuci, tvoj sluh pa ni oviran.

ODPRI, KO POSTANE PREVROČE.

Dolge zadrge na strani lahko uporabljaš za zračenje, ko ti postane prevroče, ali preprosto za dostop do opreme, ki jo nosiš pod jakno.

POSEBNOSTI

 • Oblikovana za nošenje pod neprebojnim jopičem
 • 100 % vodotesen in parapropusten 3-slojen GORE-TEX® laminat
 • Izboljšan Hood/Harness® sistem kapuce
 • Kapuca, ki jo preprosto pospraviš
 • UF PRO® air/pac® ramenski vložki
 • Konfiguracija vodoodbojnih žepov:
  • 2 žepa na zgornjem delu rok s trakci za preprosto odpiranje
  • 2 žepa na spodnjem delu rok
 • Ventilacijske odprtine na strani
 • Prilagodljiva širina pasu
 • Nastavljiva širina rokavov

Materiali

 • Rjavo siva:
  • GORE-TEX® 3-slojni laminat
  • GORE-TEX® 2.5-slojni laminat
 • PenCott™ GreenZone:
  • 3-slojni vodotesen in parapropusten laminat
  • 2.5-slojni vodotesen in parapropusten laminat

Teža

kg (velikost L)

ŠE VEČ OPREME:

 
 
 
 
 

UF PRO®

Kontakt

Novice

Način plačila

Poštnina

Merske lestvice

Darilna kartica

Zaposlitev

 
 
 

UF PRO® Products

 

POVEŽI SE Z NAMI

 
 
 
STRINJAM SE

Ta stran uporablja pištkotke. Klikni “STRINJAM SE“ če se s tem strinjaš. Več o piškotkih.