Iskalnik po produktih

 
 
 
 
 
 

Brezplačna poštnina na vsa naročila.

 
 
 

Blog

 
Razvrsti po:
 
 • Vodotesnost in vodoodbojnost

  Pri poimenovanju vodotesnih in vodoodbojnih tkanin obstaja prava zmešnjava. Večinoma se izraza uporabljata kot sopomenki, vendar je med njima velika tehnična razlika, sploh takrat ko pričakuješ, da boš ostal suh v neugodnih vremenskih pogojih. V nadaljevanju bomo podrobno razložili razliko med vodotesnostjo in vodoodbojnostjo.
   
 • Zmogljivost GORE-TEX® materialov

  Dostikrat nas sprašujejo zakaj uporabljamo izključno GORE-TEX® materiale za naša dežna oblačila. Še posebej danes, ko je na trgu malo morje t.i. vodotesnih/ zračnih materialov, za katere njihovi proizvajalci trdijo, da so vsaj tako dobri, če ne še boljši kot GORE-TEX® in to pri veliko nižji ceni. Poizvedite več o tem zakaj prisegamo pri naši Monsoon dežni opremi izključno na posebne GORE-TEX® vodotesne materiale.
   
 • Anatomski kroj – le modni trend?

  Pogosto nas sprašujejo, zakaj naša oblačila krojimo tako anatomsko, ali bolje rečeno tako oprijeto telesu. Ali je to le modni trend, ki mu sledimo, ali obstajajo tudi drugi razlogi?
   
 • Zakaj ne delamo velike zgodbe iz našega poliester/bombaž ripstop materiala, čeprav bi lahko?

  Eden od razlogov, zakaj so P-40 hlače tako popularne, je zagotovo izjemna kakovost ripstop mešanice poliestra in bombaža, ki jo uporabljamo kot osnovni material teh hlač. Ker o tej posebni mešanici še nič nismo pisali, se nam je zdel skrajni čas, da pozornost namenimo tudi temu odličnemu materialu in njegovim edinstvenim sposobnostim.
   
 • Monsoon SmallPac – najlažja dežna obleka na trgu? Morda ne, ampak koga to zanima?

  Trenutni trend na področju tehničnih oblačil lahko povzamemo s tremi besedami: “lahka, lažja, najlažja”. Ali nam je torej z našo Monsoon SmallPac obleko uspelo razviti najlažjo dežno obleko na trgu? Pravzaprav ne. Uspelo nam je narediti nekaj veliko boljšega in mnogo bolj pomembnega.
   
 • UF PRO® sistem za zaščito kolen

  Za UF PRO® Striker XT kolensko zaščito smo razvili inovativno 3-plastno strukturo, ki kombinira blaženje udarcev ter odpornost na vbode in obrabo. Ta struktura nudi izjemno učinkovito zaščito kolena, hkrati pa ne ovira gibanja in je tako zelo udobna za nošenje.
   
 • Znanstveni pogled na kamuflažo

  Sun Tzu je nekoč dejal, da vedno zmaga tisti, ki na preži premišljeno počaka na nepripravljenega sovražnika. Če sem iskren, je to na en način prav bistvo kamuflaže. Ni vse v barvah, oblikah ali ninja opremi. Gre za znanje, potrpežljivost ter manipulacije česarkoli in kjerkoli. Vse za dosego enega cilja – postati eno z okoljem. V tem članku bom predstavil umetnost kamuflaže z malce grenkim priokusom.
   
 • IWA 2017 1.DEL: Nova UF PRO® Urban linija

  Sejem IWA Outdoor Classics se je pričel in mi smo seveda pripravljeni z vsemi novostmi v hali 9 na štandu 317. Če se boš udeležil sejma se ustavi in nas pozdravi, če ne, pa spremljaj naš blog, kjer bomo poročali o vseh novostih iz UF PRO® štanda. V prvem delu bloga bomo predstavili našo novo Urban kolekcijo.
   
 • IWA 2017 2. DEL: Nove P-40 Urban hlače in nova Frost Grey kolekcija

  Tukaj je drugi dan IWA 2017 sejma in naša stojnica je bila res izjemno obiskana, zato nam pri okrevanju ponovno pomagajo nürnberške klobase in svetlo pivo. Tako, zdaj smo polni energije in danes ti bomo podrobneje predstavili naše nove P-40 Urban hlače in seveda dolgo pričakovani Frost Grey linijo oblačil.
   
 • Omejitve GORE-TEX® materiala

  Za nekatere je GORE-TEX® kot nekakšna čarobna beseda, zato so tudi njihova pričakovanja skladno visoka. Kako pa ta material dejansko deluje? Kje in kdaj predstavlja pravilno odločitev? In ne nazadnje – katere so omejitve GORE-TEX® materiala? Ta vprašanja si želimo podrobno raziskati ter obenem predstaviti nekaj alternativ temu tehničnemu tekstilu.
   
 • Ultimativni vodnik po simbolih za pranje

  Če upoštevaš navodila za pranje, lahko tvoja oblačila dlje časa ohranijo prvotno obliko in barve. Preberi si vse, kar moraš vedeti o simbolih za pranje.
   
 • No Melt, No Drip – reality check

  Zaščita pred lažjimi do težjimi opeklinami je tema, o kateri že dolgo potekajo vroče diskusije, kadar je govora o oblačilih vojaškega osebja. Vse bolj javna razprava glede tega je postala razgibana najkasneje po letu 2000, v okviru vojne v Iraku. Vendar so se pri tej temi, tako kot pri mnogih drugih, pojavile nekatere napačne predstave, ki si jih bomo v nadaljevanju natančneje ogledali. Sledi: No Melt, No Drip – reality check.
   
 
Prikaži strani
 
 
 
 
 

UF PRO®

Kontakt

Novice

Način plačila

Poštnina

Merske lestvice

Darilna kartica

Zaposlitev

 
 
 

UF PRO® Products

 

POVEŽI SE Z NAMI

 
 
 
STRINJAM SE

Ta stran uporablja pištkotke. Klikni “STRINJAM SE“ če se s tem strinjaš. Več o piškotkih.