Iskalnik po produktih

 
 
 
 
 
 

Brezplačna poštnina na vsa naročila.

 
 
 

Anatomski kroj – le modni trend?

 
Anatomski kroj – le modni trend?

Priznamo, oprijeto zagotovo zgleda boljše kot “žakljasto”. Vendar pa naša prioriteta niso modni trendi, temveč kakovostna oblačila, ki jih odlikuje funkcionalnost, udobje in varnost. 

Kaj to na primer pomeni pri naših hlačah? Največji izziv pri anatomsko krojenih hlačah prestavlja relativno močno raztezanje in krčenje zadevnih delov telesa med gibanjem. Zato so tako imenovane ˝baggy˝ hlače tudi sinonim za „udobje“, saj smo vedno mislili, da bolj kot so hlače ozke, večje je tveganje, da bo naše gibanje omejeno. 

Premišljen kroj in dizajn ozkih hlač pa pripomore k temu, da se hlače ne zatikajo več povsod. To pa je v primerjavi z „baggy“ hlačami pri zagotavljanju lastne varnosti zagotovo velika prednost.

Poleg tega ozko krojene hlače omogočajo tudi to, da vdelani funkcijski elementi bistveno bolje ostajajo v svojem položaju. Inteligentna rešitev s pomočjo katere se lahko odpovemo neudobnim kaveljčkom, zaponkam ali sprimnim trakovi.

Žepi naših ščitnikov za kolena so dober primer za to. Brez dodatnih trakov lahko vaš ščitnik za kolena namestite točno tja, kjer ga potrebujete.

Kako pa se to obnese pri jaknah, srajcah in puloverjih? 

Fiziologija zgornjega dela telesa se seveda bistveno razlikuje od nog in spodnjega torza. Kljub temu je cilj krojenja podoben. Da bi bila ozko krojena oblačila za zgornji del telesa čim bolj funkcionalna in varna, morajo biti med premikanjem čim bolj udobna.

Ker večina oblačil za zgornji del telesa predstavlja del zaščitnega sistema, ki ga sestavljajo različno debele plasti tkanine, lahko le premišljen, ozek kroj zagotavlja, da v oblačilih ne zgledamo kot Michelinov možic.

Tako oblačila niso le bolj funkcionalna in udobna, ampak omogočajo tudi večjo fleksibilnost, saj lahko različne sloje oblačil optimalno prilagodimo podnebnim razmeram in dejavnosti.

Čeprav imajo ozko in anatomsko krojena oblačila ogromno prednosti, pa je največja prednost predvsem maksimalno udobje pri gibanju. Zato smo prepričani, da naša anatomsko oblikovana UF PRO® oblačila nudijo nekaj čisto posebnega.

 
 
 
 
 
 

UF PRO®

Kontakt

Novice

Način plačila

Poštnina

Merske lestvice

Darilna kartica

Zaposlitev

 
 
 

UF PRO® Products

 

POVEŽI SE Z NAMI

 
 
 
STRINJAM SE

Ta stran uporablja pištkotke. Klikni “STRINJAM SE“ če se s tem strinjaš. Več o piškotkih.