Iskalnik po produktih

 
 
 
 
 
 

Brezplačna poštnina na vsa naročila.

 
 
 

UF PRO® sistem za zaščito kolen

 
UF PRO® sistem za zaščito kolen

Trenutno se za večino kolenčnikov in komolčnikov uporablja kombinacija bolj ali manj debele plastične plošče in mehke podlage, ki sta v večini primerov pritrjene ena na drugo. V novejših sistemih se ščitniki vstavijo v žepe, pri starejših pa so na pravo pozicijo iz zunanje strani pritrjeni s pomočjo elastičnih trakov.

Prav tako morajo biti pri novejših sistemih kolenčniki pritrjeni s pomočjo trakov, zato da ostanejo tudi med gibanjem na pravem mestu.

Poglejmo si ta dva sistema z vidika učinkovitosti zaščite.

Kot osnovno pravilo za katero koli vrsto zaščitne opreme, se spomnimo na preprosto, ampak bistveno pravilo palca, ki je potrebno za ocenjevanje učinkovitosti zaščitne opreme. To pravilo je postavil legendarni ustvarjalec neprebojnih jopičev, Richard Davis.

V skladu s tem pravilom palca je učinkovitost zaščite določena s tremi dejavniki:

1. Zaščitni učinek uporabljene tehnologije

2. Površina telesa, ki je pokrita z zaščitno opremo

3. Čas, med katerim se zaščita nosi

Učinkovitost zaščite = Tehnološki zaščitni učinek x Pokrita površina x Čas

Ta formula, ki je znana med strokovnjaki na področju neprebojnih jopičev kot “Aksiom Richarda Davisa”, lahko seveda prenesemo tudi na druge zaščitne sisteme – torej tudi na kolenčnike.

Skratka, če poenostavimo- ta aksiom pravi, da človeka ščiti zgolj zaščita, ki jo dejansko nosi. Prav tako, če želimo, da je zaščita učinkovita, mora pokrivati dele telesa, ki morajo biti zaščiteni. Seveda moramo upoštevati tudi potencial, ki jo nudi zaščitna tehnologija, vendar pa tudi najboljša zaščita ne bo uporabna, če ne bo udobna, saj je uporabnik ne bo nosil stalno, kar je seveda največji problem z večino zaščitnih sistemov.

Navsezadnje, to pomeni da smo lahko učinkovito zaščiteni samo z zaščito, ki jo nosimo trajno in na pravem mestu, tudi če učinkovitost uporabljene tehnologije ni na najvišjem nivoju.

Mnogo sistemov za zaščito ni dovolj udobnih, da bi jih lahko stalno nosili na zahtevanem mestu, ker se drgnejo ob kožo med dolgimi pohodi v vročem in prašnem okolju. Vsakič, ko uporabnik zaradi neudobja sname zaščito, tvega poškodbo, saj zaščita ni na svojem mestu, ko bi jo potreboval.

Glavna prednost mehke in fleksibilne zaščite je dejstvo, da je mnogo bolj udobna in lažja za nošenje skozi daljše časovno obdobje, kar pomeni, da jo uporabnik lahko stalno nosi, pri tem pa ne čuti neudobja.

Učinkovitost zaščite se avtomatično poveča – mehka in fleksibilna zaščita je mnogo bolj učinkovita od trde zaščite, tudi če je mehak in fleksibilen ščitnik slabša izbira v smislu tehnološke zaščite. 

Več kot je elastičnih pasov in sprimnih podlag potrebnih zato, da pritrdimo ščitnik na pravo mesto, bolj negativno bo to vplivalo na samo udobje in čas nošenja zaščite.

Zato smo razvili sistem za zaščito kolen, ki je osnovan na teh ugotovitvah. Sedaj lahko v posebno oblikovan kolenski del hlač vstavimo fleksibilen in kompaktni ščitnik, kjer bosta zaradi ergonomske oblike hlač, ostala vedno na pravem mestu – in to tako, da jih ni potrebno kamorkoli pritrjevati. Udobje hlač ostane praktično nespremenjeno, tako da lahko ščitnike nosimo stalno brez kakršnih koli omejitev.

 

Po drugi strani pa je zaščitni učinek obeh ščitnikov na primerljivem nivoju s kolenčniki, ki bazirajo na trdi ali plastični zaščiti.

S tem nudi UF PRO® Striker XT kolenska zaščita znatno boljšo zaščito v smislu aksioma Richarda Davisa.

Več o Striker XT in Striker HT hlačah.

 
 
 
 
 
 

UF PRO®

Kontakt

Novice

Način plačila

Poštnina

Merske lestvice

Darilna kartica

Zaposlitev

 
 
 

UF PRO® Products

 

POVEŽI SE Z NAMI

 
 
 
STRINJAM SE

Ta stran uporablja pištkotke. Klikni “STRINJAM SE“ če se s tem strinjaš. Več o piškotkih.